Kategorier
Boktips

Boktips för ledare: Brinna!

Bokomslag Brinna! av Lisa Moraeus.

Här kommer ett boktips för ledare i ideella verksamheter. Den ger dig lite nycklar för att utvecklas som ledare och är ett grymt bra stöd med en Dojo (reflektions-/övningsavsnitt) lite här och var i boken. Boken är lättläst, inga krångliga resonemang utan är enkel och koncis. Så koncis man kan vara kortfattat som boken förhållandevis är. 131 sidor som är en väl värd investering att läsa. Boken fungerar mycket bra som utbildningsmaterial om du tar Dojo för Dojo och applicerar detta på den verksamhet du är ledare i.

Diskuterade ledarskap med en bekant som jobbar som ledare inom offentlig sektor och är du ledare inom detta segment så tror jag även att du kan få lite nyttiga reflektioner och verktyg från denna bok. Tror nog egentligen alla ledare kan få en och annan aha-upplevelse av boken.

Författaren beskriver boken såhär (vilket stämmer väl överens med min uppfattning):

”Brinna! Att göra skillnad som ledare i en ideell organisation guidar dig till ett ledarskap med själ och hjärta, ett ledarskap som låter människor komma till sin rätt. Den innehåller såväl teori som praktiska redskap och dessutom inspirerande intervjuer med ledare.

 

Ett tydligt ledarskap är varken odemokratiskt eller egoistiskt. Du behöver inte kompromissa med dina värderingar och din människosyn. Tvärtom kan du använda det du tror på och leda medvetet utifrån det. Du är ledare för att du vill göra skillnad. Det är dags att anta utmaningen, kliva in i ledarrollen och bli den ledare du vill vara.”

Källa: https://www.lisamoraeus.se/brinna

Du köper boken via Trinambai Förlag här; http://www.trinambai.se/brinna/

Trevlig läsning!

Sprid ordet...