Kategorier
DMR

RX-grouplist

RX-grouplist är en lista i din radios programmering som gör att du hör något i din radio. Man skulle kunna säga att det är som en digital squelch som släpper igenom trafik. I denna lista lägger du helt enkelt in de talgrupper du vill höra. Det kan skilja lite på terminalerna, Hytera har t ex ofta RX-grouplist för respektive time slot. Radioddity har bara en och samma RX-grouplist för båda time slots. Kontrollera detta i din CPS (Customer Programming Software) för den terminal du avser att programmera.

En vanlig minneskanal i din terminal kan se ut på följande vis:

Rätt grund för en korrekt RX-Group List för SK3RHU VHF är följande;

TimeSlot 1:

 • TG91
 • TG92
 • TG927

TimeSlot 2:

 • TG240
 • TG240240
 • TG2400 – TG2407
 • TG2410
 • TG7
 • TG8
 • TG9

Värt att notera är att nu behöver du programmera in en ny kanal i din terminal för SK3RHU VHF TimeSlot 2. Den setupen ser ut såhär;

SK3RHU VHF TS2

 • Frekvens – 145,7125 MHz -0,6 MHz skift.
 • ColorCode (CC) – 3 (för tredje distriktet)
 • Groupcall – 240324
 • TimeSlot 2
 • Default TG – 2403

Detta innebär att varje repeater tar upp två minnesplatser i din terminal pga de två timeslots som finns på frekvensen. Du kan här nu använda dig av samma inställningar i RX-Group List som vi konfigurerade tidigare. I vissa terminaler finns något som kallas Promiscuous Mode, då detekterar radion all trafik oavsett vilken talgrupp som repeatern sänder ut.

Självklart kan du addera flera talgrupper i din RX-grouplist som du finner intressanta. Bara att nyckla upp dessa sedan då de blir en dynamisk talgrup på repeatern (gäller även Hotspots). Dvs de ligger aktiva i 10 minuter från sista sändning. Beroende på terminal så hittar du dessa kontakter i din kontaktbok, bara att välja och trycka på PTT för att aktivera talgruppen.

Se även; http://www.swedmr.se/wiki/rx-group-list/

Behöver du hjälp eller support om DMR? Den finns ett klick bort på https://hamdigital.se/forum/

Sprid ordet...