Kategorier
Internet IT-säkerhet

Internationella Dataskyddsdagen 28/1

Idag är det den internationella dataskyddsdagen där det uppmärksammas lite var och här om dataskydd. En mycket viktig bit i dagens uppkopplade samhälle.

Läste häromdagen att det var yngre personer som var slarvigast och de som var äldre som var duktigare i t ex det här med lösenordshantering. Ganska förvånande tycker jag då de yngre borde ha mer koll iom uppväxten i en uppkopplad värld.

Visste du att Dataskydd är en mänsklig rättighet? Mer om detta kan du läsa om på Datainspektionens site. Denna artikel från 2019 är aktuell än idag ett år senare. Se; https://www.datainspektionen.se/nyheter/idag-firas-den-internationella-dataskyddsdagen/ 

Just idag bör vi alla tänka lite extra på det här med dataskydd och vad det innebär. Tänka på vad vi delar med oss av på nätet, i sociala media och vårt beteende överlag på Internet. Varför då? Jo, helt enkelt för att det är idag business på din data och ditt beteende som kan användas emot dig när du minst anar det.

Så, ta tillfället i akt och fundera över ditt dataskydd såhär på internationella dataskyddsdagen..

 

Sprid ordet...