Kategorier
Amatörradio Digitalt Pi-Star Raspberry Pi

Vad är Pi-Star?

Pi-Star är en mjukvaruimage som ursprungligen byggdes för Raspberry Pi (producerad av Raspberry Pi Foundation).
Designkonceptet är enkelt, ge komplexa tjänster och konfiguration för Digial Voice inom Amatörradio på ett sätt som gör det lättillgängligt för alla som precis börjat med DMR, D-Star, Fusion med flera digitala moder.

Pi-Star skulle inte vara här idag, om det inte var för mjukvaran tillverkad av Jonathan Naylor (G4KLX), vi började med hans DStarRepeater och ircDDBGateway och stöder nu den fulla G4KLX MMDVM-sviten, inklusive de extra cross-mode gateways tillagda av Andy (CA6JAU). Vi kan inte tacka dessa killar nog för den enorma mängden tid och ansträngning som de fortsätter att lägga ner i sina projekt.

Pi-Star kan vara vad du än vill att det ska vara, från en enkel hotsport som kör simplex som ger dig tillgång till det ökande antalet Digital Voice-nätverk, upp till en offentlig duplex multimode repeater!

Världen är din och valen är dina!

Om du gillar att få dina händer smutsiga, dyk ner under det grafiska webbinterfacet och lär dig nya saker.

Viktigast av allt, ha kul med Pi-Star!

Fritt översatt från originalsidan: https://www.pistar.uk/

Sprid ordet...