Kategorier
Tankar

Bensinupproret 2.0 – Har det någon framtid?

Ni har säkert inte missat Bensinupproret 2.0 på Facebook..? Här kommer en liten nyhet kring detta fenomen. Rätta mig gärna om jag har fel, men känner att jag bör upplysa allmänheten om detta jag nu kommer att skriva.

Föreningen som bildats av initiativtagarna till gruppen Bensinupproret 2.0 har nu låtit göra en app som ett företag med namnet Fri Television Skandinavisk Media AB har skapat åt dem. Inget konstigt att man låter ett företag ta fram en app tänker du..?

Men med enkel källkritiskt öga och granskning kan man få fram att samma företag står bakom en site som heter bladet punkt se. En site som i min värld är en ren fake news fabrik. Gå själv in och läs på sidan och bilda dig en egen uppfattning!

Det kanske mest skrämmande faktum är att det är 600 000 människor som gillar detta på Facebook. Vilken ”makt” kommer de få vid nästa val då de kommer med sina fake news?

Enligt uppgift så samlar även företaget som ligger bakom appen in en massa uppgifter om dig som användare. Hur skrämmande som helst!

Personligen trodde jag att denna ”movement” som Bensinupproret 2.0 är skulle kunna göra skillnad men nu tror jag annat… Vad tror du?

Länk till appen hittar du här: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.tv100.Bensinupproret&hl=sv

Hörs, hej!

Sprid ordet...