Kategorier
Tankar

Sjukvården i Hudiksvall..

..är helt fantastisk tycker jag! Kan inte nog berömma min senaste upplevelse av den sjukvård vi har i denna stad.

Det började med att jag lördagen den 29/2 kände en kittling i fingret. Kände igen det hela då jag tidigare har haft samma ”fel” på ett finger på andra handen. Blev lite lätt rodnad under följande måndag till onsdag. På onsdagen busade jag med med vår nya familjemedlem. En liten katt på snart fyra månader och fick ett litet pytte rivsår på nagelbandet. Tänkte inte mer på det utan mest att det läker snart.

Dagen efter börjar det svullna upp och ömma som tusan i fingret. Rodnaden börja göra mer och mer ont. På fredagen var det rejält svullet. Lördag em ringer jag 1177 och får prata med en sköterska som måste ha haft sin sämsta dag på jobbet på mycket lång tid. Otrevlig, lyssnade noll, ’bladdrade’ på enligt den manual de har där för att hålla folk ifrån sjukvården. Förbannad blev jag.

Förbannad åkte jag hemifrån 15.30 på lördagen. Var på Hudiksvalls Sjukhus Familjeakuten 15.40. Kl 16.00 är jag klar och fått penicillin utskrivet. Direkt upp på apoteket och hämta ut och börja kuren.

Måndag 9/3 har det inte blivit bättre. Inflammationen blir bara värre och värre, nu är hela fingertoppen varfylld. Åker in på akuten igen och får vänta ca en timme. Stötte på en bekant där så tiden gick fort då det talades hela tiden. Skönt att få tänka på ngt annat. Efter en stund tar jag av det förband jag har på för det spänner och bankar i fingret. Då går en sköterska förbi och ser mitt ömma svullna finger och genast åker jag in på ett rum, fram med verktyg och skalpeller. Fingret måste akut tömmas på var för att inte riskera en blodförgiftning. Sköterskan öppnar upp och trycker ut en rejäl laddning sörja. Det gör rejält ont, bland det ondaste jag haft i mitt liv. Att bryta stortån är inget i jämförelse…

Efter ett tag kommer en läkare och gör en slutcheck. Beordrar ytterligare en kur antibiotika som jag ska ta med den jag tidigare fått på lördagen. En rejäl hästkur på vardera 1 gram, tre gånger om dagen. Ena i sju dagar, den andra i tio dagar. Läkaren klurar lite och funderar. Vilket hälsocentral är du skriven på frågar han. Varvets Hälsocentral svarar jag. Bra, kom upp dit och träffa mig kl 10.15 imorgon så jag får titta på det igen.

Sagt och gjort, så blev det. Var på hälsocentralen idag och det kom inte ut mer var idag. Snabbt och lätt, men framför allt var läkaren noggrann när han diagnostiserade! En sköterska kom och la om såren efter snitten och nu sitter jag här på eftermiddagen och funderar på vilken fin sjukvård vi har i Sverige! Tycker det enda man ser i media hur dåligt allt är och det klagas hit och dit.. Personligen är jag helnöjd och imponerad hur bra sjukvård vi har i denna stad. Fantastiskt magnifikt skulle jag vilja säga.

Sist men inte minst stort tack till alla inom sjukvården som tagit hand om mig!

Sprid ordet...