Kategorier
Digitalt Internet Nätverkande

Enkla regler för effektiva onlinemöten

Här kommer lite ”regler” för Jitsi onlinemöten som SK3GA håller. Vi behöver en bra struktur på onlinemöten för att dessa ska vara effektiva och behagliga att delta i.

Det första du bör göra är att mutea din mikrofon. Detta för att det annars kommer med en massa bakgrundsljud som stör den som har ordet. Du använder funktionen genom att trycka på micsymbolen till vänster om röda knappen som avslutar ditt deltagande.

Det andra du bör göra är att ändra ditt namn så att övriga deltagare vet vem som deltar. Detta gör du genom att trycka på de tre punkterna längst ner till höger, klicka sedan på ditt namn. Använd följande standard; Förnamn Efternamn Signal, då bli dina initialer rätt i systemet. 

Det tredje du ska göra/ha med är ett glatt humör och nyfikenhet! 

SM3EFS Lennart har lagt ut en koncis bild på SK3BG´s hemsida där man ser symboler för ovanstående text. Tack Lennart! Du hittar bilden här: http://wp.sk3bg.se/wp-content/uploads/2020/03/Vidokonferens-settings.jpg

Följer vi dessa enkla regler och rekommendationer får vi till väldigt effektiva och trevliga onlinemöten!

73´s

Sprid ordet...