Kategorier
Digitalt Internet

SSA vårmöte på Facebook & Youtube

Nu ligger SSA vårmöte för distrikt 3 ute på Facebook och Youtube.

Facebook:

Youtube:

Tyvärr så råkade jag ut för en validering av Youtubekontot så själva livestreamen gick bara ut på Facebook. Det var tänkt som en livestream till enbart Youtube, men som sagt det slutade med en livestream på Facbook istället. En mindre parentes, dock synd om de som sparat länk till Youtubestreamen. Bara att beklaga! Bättre lycka nästa gång.

Hur gick det hela till?

Jo, kort och gott måste man ha en kanal på Youtube, du hittar SK3GA´s kanal här; https://www.youtube.com/channel/UCrB9BduDPN9dqTuR305uLng

Well, som den observante redan har uppmärksammat så skedde ju ingen livesändning till Youtube. Nu sändes ju allt via SK3GA’s Facebook-sida. Och för att göra detta så måste man ju naturligtvis ha en sådan sida.

Sedan måste du ha en mjukvara som strömmar upp det du vill sända. Jag använder mig av en mjukvara som heter OBS Studio, du hittar mjukvaran här; https://obsproject.com/sv. Mjukvaran är gratis och open source. Nu är det bara att skapa liveströmmen precis som du vill ha den. Hopp och lek.

Ps, en bra Internetanslutning är A&O. Mobilt bredband är väl inte att föredra för så här långa sändningar. Mobilt BB lämpar sig mer till korta snuttar man sänder från smartphone eller platta.

Här hittar du en bra guide om hur du kommer igång med OBS Studio.

Sprid ordet...