Kategorier
Amatörradio Pi-Star Raspberry Pi

Uppdatera Pi-Star från 3.4.17 till 4.1.2

Då var det dags att uppdatera Pi-Star, tänkte jag… Eller rättare sagt har jag tänkt göra det en längre tid. Men just tid är det ngt som det har funnits dåligt med för detta.

Sagt och gjort, nu är det gjort iaf. Bara att ladda ner image från https://www.pistar.uk/downloads/ och packa upp och skriva med https://www.balena.io/etcher/ till SD-kortet.

Innan jag gjorde detta så tog jag ut en backup på konfigurationen i den fungerande hotspoten. Och jag gjorde en ny wpa_supplicant.conf. Inga konstigheter här. Det är möjligt att man inte behöver denna fil iom att du lägger in ZIP-filen. Detta har jag inte provat utan körde enligt principen ”hängslen och livrem”.

Det fina är att man nu kan ta sin backupfil (ZIP) och lägga på bootpartionen tillsammans med wpa_supplicant.conf (filerna ska in på samma ställe). Vips så har du hela konfigurationen färdig på en gång första gången Pi-Star bootar. Smidigt som tusan!

Det jag fick ändra är adresserna i ntp.pool. Detta görs i filen /etc/ntp.conf, detta då jag inte fick tiden att stämma på dashboarden. Hur jag än gjorde.

Ändra adresserna från:

pool 0.debian.pool.ntp.org iburst
pool 1.debian.pool.ntp.org iburst
pool 2.debian.pool.ntp.org iburst
pool 3.debian.pool.ntp.org iburst

Till:

pool 0.se.pool.ntp.org iburst
pool 1.se.pool.ntp.org iburst
pool 2.se.pool.ntp.org iburst
pool 3.se.pool.ntp.org iburst

Spara filen med nya inställningarna och gå till dashboarden så ser du att nästa händelse där har rätt lokal tid.

Hopp och lek!

Sprid ordet...